https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/senat-prerusil-projednavani-ekologickeho-zakona
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Senát přerušil projednávání ekologického zákona

10.1.2001 19:15 | PRAHA (ČIA)
Senát dnes přerušil projednávání návrhu nového zákona o posuzování vlivů na životního prostředí. O jeho dalším osudu bude horní komory Parlamentu jednat ve čtvrtek 11. ledna. Důvodem je skutečnost, že senátoři potřebují více času na prostudování množství předložených pozměňovacích návrhů.
 

Návrh zákona upravuje posuzování vlivů staveb, činností a technologií na obyvatelstvo, životní prostředí, jednotlivé složky ekosystému, přírodní zdroje, hmotný majetek či kulturní památky. Pokud Senát zákon podpoří, bude se muset v budoucnu každý investor před uskutečněním svého záměru (například stavbou hypermarketu), obrátit se žádostí na příslušný správní úřad. Ten provede analýzu všech možných vlivů s cílem maximálně ochránit životní prostředí a zdraví obyvatel. Teprve na jejím základě vydá buď kladné nebo záporné stanovisko.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist