https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/senat-schvalil-odprodej-nemovitosti-z-majetku-pozemkoveho-fondu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Senát schválil odprodej nemovitostí z majetku Pozemkového fondu

9.8.2001 12:31 | PRAHA (ČIA)
Návrh novely zákona o Pozemkovém fondu (PF), kterou předložilo ministerstvo zemědělství, dnes projednal Senát. Horní komora vyjádřila vůli návrhem se nezabývat, čímž zákon de facto schválila. Pozemkový fond České republiky (PF) se chce prodejem zbavit majetku majetek, o který neprojevily zájem osoby, jež na něj měly nárok. Působnost zákona by se měla týkat přibližně 4000 hospodářských objektů, 1200 objektů určených k bydlení a zhruba 500 hektarů zastavěných pozemků.
 

Fond bude podle zákona rozprodávat majetek na základě výběrového řízení. Novým majitelem by se měl stát ten, kdo nabídne nejvyšší cenu. Výběrové řízení by mělo být maximálně tříkolové. Novela dále stanoví, že PF může bezúplatně převést do vlastnictví kraje nemovitosti, jsou-li potřebné pro činnost předškolních zařízení, škol a školských zařízení zřízených krajem.

Objekty, které PF prostřednictvím tohoto zákona odprodává, charakterizoval na zasedání hospodářského výboru minulý týden náměstek ministra zemědělství Lubomír Konšel jako převážně zchátralé objekty či takové, které již neodpovídají původnímu účelu. Jedná se ale také o hájovny či lesní sklady.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist