https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/setuza-zacala-zpracovavat-repku-z-nove-sklizne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Setuza začala zpracovávat řepku z nové sklizně

17.7.2001 17:58 | PRAHA (ČIA)
První tuny řepkového semene z nové sklizně začala v těchto dnech navážet do svých olomouckých provozů akciová společnosti Setuza. ČIA o tom informovala tisková mluvčí společnosti Marie Logrová.
 

"Současné laboratorní testy ukazují na dobrou míru vlhkosti dodávané suroviny, což je dáno teplým a slunečným víkendovým počasím. Z pohledu olejnatosti a dalších měřených veličin jsou první dodávky řepkového semene z nové sklizně v normě," konstatovala Logrová. V průběhu letošní odstávky provozu proběhla vedle běžných oprav technologických zařízení v Olomouci víc jak 25-ti milionová investice spočívající v energetické optimalizaci extrakce olejnin. "Jejím cílem je úspora páry při zpracování řepkového semene. Pokud by ceny energií zůstaly na současné hranici, ekonomická návratnost celé akce by se měla projevit do dvou let," uvedla Logrová.

Z letošní sklizně hodlá Setuza nakoupit zhruba 450 až 480 tisíc tun řepkového semene. Společnost se na tuzemském trhu zpracování olejnin podílí zhruba 70 procenty.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist