https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/severoceske-doly-chomutov-vydaly-publikaci-o-tusimicich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Severočeské doly Chomutov vydaly publikaci o Tušimicích

25.5.2002 10:42 | CHOMUTOV (ČIA)
Novou originální ročenku o Dolech Nástup Tušimice vydávají Severočeské doly (SD) Chomutov. Publikace slovem i fotografiemi mapuje rok 2001 v tušimických dolech (DNT). ČIA o tom informoval tiskový pracovník SD Antonín Dohnal.
 

Jak Dohnal dále řekl, vedle údajů o těžbě uhlí jsou v publikaci obsaženy také vzpomínky hornických pamětníků a fotografie zaměstnanců, kteří v uvedeném roce odešli do důchodu.

Práce na ročence DNT trvaly několik měsíců. Vedle pracovníků vrcholového managementu SD a DNT přispěli svými články, postřehy a vzpomínkami i další zaměstnanci. Nová publikace volně navazuje na tři předchozí, které SD věnovaly historii DNT a Dolů Bílina a lidem v DNT. Zcela ojedinělou je kniha o flóře a fauně Tušimicka a Bílinska, kterou SD vydaly ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist