https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/severoceske-doly-chteji-konkurovat-temelinu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Severočeské doly chtějí konkurovat Temelínu

2.5.2002 14:53 | TUŠIMICE (ČIA)
Zejména do Dolu Nástup Tušimice (DNT) hodlá v budoucnu investovat důlní společnost Severočeské doly (SD) Chomutov. "Věřím, že i při stabilizovaném chodu Temelína bude naše energetické uhlí potřebné zejména pro okolní tepelné elektrárny," řekl dnes ČIA náměstek ředitele DNT Jindřich Doležal. Proto SD investují v Tušimicích do zařízení a jeho modernizace v časovém předstihu. Uvedené investice se mají příznivě projevit na budoucích hospodářských výsledcích SD.
 

Mezi nejdůležitější investiční akce uplynulých měsíců patřilo v DNT dokončení přeložky dvou linek uhelných odtahů a ukončení zakládání výsypky prvního řezu lomu Libouš na vnitřní výsypce bývalého dolu Merkur. Současně bylo také zahájeno sypání do lomu Libouš.

Stamilionové investice do budoucnosti představuje v DNT nahrazení rypadel a techniky ze 60. let minulého století novými velkostroji. Letos bylo do zkušebního provozu uvedeno nové rypadlo SchRS 1550, které je po zakladači ZPDH 6300 druhým strojem ze souboru tří velkostrojů. V uplynulých týdnech bylo odzkoušeno nové zařízení na shrnování těženého uhlí z pásových dopravníků z čtvrtého skrývkového řezu DNT na uhelný odtah. Letos se v Tušimicích počítá s namontováním dalších podobných zařízení.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist