https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/severoceske-doly-dodaji-cez-zhruba-stejne-uhli-jako-loni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Severočeské doly dodají ČEZ zhruba stejně uhlí jako loni

24.1.2001 17:20 | CHOMUTOV (ČIA)
Důlní společnost Severočeské doly (SD) Chomutov dodá v letošním roce akciové společnosti České energetické závody (ČEZ) Praha zhruba 17 milionů tun hnědého uhlí. To je téměř stejný objem jako v loňském roce. Uvedl to pro ČIA obchodní ředitel SD Vasil Demjanovič s tím, že smlouva mezi SD a ČEZ uzavřená v minulých dnech přispěje k naplnění podnikatelského záměru a udržení zaměstnanosti v Dolech Nástup Tušimice (DNT) a Dolech Bílina (DB).
 

Pro ČEZ dodávají SD kolem 80 procent své roční produkce. Podle Demjanoviče vychází právě uzavřená smlouva z obsahu již dříve uzavřené středně a dlouhodobé smlouvy mezi SD a ČEZ na dodávky uhlí. Většina hnědého uhlí pro ČEZ pochází z DNT, které železniční vlečkou nebo pomocí pásových dopravníků zásobují energetickým uhlím okolní elektrárny v Tušimicích a Prunéřově.

"Společnost ČEZ patří k našim největším obchodním partnerům a naše vztahy jsou tradičně na dobré úrovni. Navzájem se plně respektujeme. ČEZ od nás požaduje dodávky uhlí pro elektrárny ve stabilizované kvalitě, my zase potřebujeme mít s ohledem na báňské postupy i technologii určitou dlouhodobou perspektivu a tu nám ČEZ dává. Důkazem toho je i nová smlouva na dodávky uhlí pro rok 2001," uzavřel Demjanovič.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist