https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/severoceske-doly-naplnily-za-rok-2001-podnikatelsky-zamer
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Severočeské doly naplnily za rok 2001 podnikatelský záměr

20.2.2002 12:14 | CHOMUTOV (ČIA)
Svůj podnikatelský záměr pro rok 2001 splnila vytěžením zhruba 23 milionů tun uhlí důlní společnost Severočeské doly (SD) Chomutov. Současně bylo v SD vytěženo 93 milionů kubických metrů skrývky. Těžba probíhala v Dolech Nástup Tušimice (DNT) a v Dolech Bílina (DB). Generální ředitel SD Vratislav Vajnar při úterním setkání s představiteli obcí dotčených těžbou a České zemědělské univerzity Praha řekl, že 80 procent produkce SD v roce 2001 bylo určeno pro elektrárny ČEZ.
 

Podle Vajnara přispívá úspěšná činnost SD k rozvoji zaměstnanosti v severozápadních Čechách. V současnosti v obou dolech SD pracuje celkem 5500 zaměstnanců. Jejich průměrný výdělek dosahoval v loňském roce zhruba 16 tisíc korun.

Těžba hnědého uhlí na obou dolech by měla být zachována do roku 2035 až 2040. Před dvěma lety byla kvůli postupu těžby zahájena výstavba přeložky železniční trati Českých drah na úseku Březno-Chomutov, která má být dokončena v roce 2004. Na rekultivační práce mohly DB v roce 2001 využít více než 90 milionů korun. Obdobnou částku měly k dispozici i DNT.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist