https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/severoceske-doly-registruji-zvyseny-zajem-o-hnede-uhli
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Severočeské doly registrují zvýšený zájem o hnědé uhlí

4.12.2001 12:08 | BÍLINA (ČIA)
Čeští občané se letos ve zvýšené míře vracejí k vytápění bytů a domů relativně levnějším uhlím. Důvodem jsou především rostoucí ceny elektřiny a zemního plynu.
 

Zatímco rok 2000 byl pro prodejce hnědého uhlí ze Severočeských dolů (SD) Chomutov kvůli dokončení plynofikace v řadě českých a moravských měst a obcí podnikatelsky méně příznivý, letos je situace výrazně lepší. Tiskový pracovník SD Antonín Dohnal ČIA informoval, že v současnosti dochází ke stabilizaci trhu s uhlím a roste zájem o kvalitní a cenově příznivější hnědé uhlí.

Zvýšený zájem o tříděné hnědé uhlí zaznamenává od začátku roku 2001 také Mostecká uhelná společnost (MUS). Ta podle svého mluvčího Matěje Štětky dosáhla za letošních deset měsíců u maloodběratelů o 10 tisíc tun vyššího odbytu tříděného hnědého uhlí než v roce 2000.

Severočeští ekologové upozorňují na skutečnosti, že hlavně v okresech Most a Chomutov postižených velkou nezaměstnaností začínají lidé v kamnech spalovat i méně kvalitní uhlí a dřevo. Tím dochází ke znečištění ovzduší, připomínající dobu před deseti lety.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist