https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/severoceske-doly-snizily-pololetni-tezbu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Severočeské doly snížily pololetní těžbu

31.7.2002 13:30 | CHOMUTOV (ČIA)
Celkem 10,046 milionu tun hnědého uhlí prodala za prvních šest měsíců letošního roku důlní společnost Severočeské doly (SD) Chomutov. V porovnáním se stejným obdobím roku 2001 se jedná o pokles těžby o 1,070 milionu tun uhlí. Obchodní ředitel SD Jan Demjanovič dnes pro ČIA uvedl, že dosavadní letošní těžba je v souladu s plánem společnosti. V něm SD předpokládaly snížení odběru uhlí ze strany ČEZ kvůli postupnému najíždění Jaderné elektrárny Temelín, což se potvrdilo.
 

Ostatní segmenty trhu jako průmysl, teplárny a komunální sféra odebraly ze SD uhlí v přibližně stejné výši jako v roce 2001. Podle Demjanoviče se na očekávaném poklesu odběru uhlí ze SD projevilo i ukončení dodávek do německé elektrárny Schwandorf k 31. březnu.

Ve druhém pololetí letošního roku očekávají SD v prodeji uhlí obdobný vývoj jako za prvních šest měsíců. Chomutovská důlní společnost v současnosti zahajuje smluvní kampaň na prodej uhlí v roce 2003. Do poloviny letošního září bude dokončen nový katalog s obchodními podmínkami pro další období. V září se SD společně s Mosteckou uhelnou a Sokolovskou uhelnou představí ve společné expozici na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.

SD dosáhly za rok 2001 rekordního zisku po zdanění ve výši 1,13 miliardy korun. Letošní strategický záměr předpokládá zisk na úrovni 800 milionů korun. V roce 2001 prodaly SD 22,563 miliony tun hnědého uhlí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist