https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/severomoravska-energetika-meni-system-plateb
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Severomoravská energetika mění systém plateb

15.5.2001 15:27 | OSTRAVA (ČIA)
Strukturu výpočtů paušálních plateb pro domácnosti a maloodběratele elektřiny mění od letošního 1. července po rozhodnutí regulačního úřadu společnost Severomoravská energetika Ostrava. Podle ředitele prodeje firmy Ivo Pavelky bude platbu za odběr elektřiny u stanovené kategorie odběratelů tvořit stálá měsíční částka za příkon a platba za odběr elektřiny v kilowatthodinách. Nové tarify rovněž přihlížejí k velikosti jističe.
 

Odběratelé, kteří spotřebují méně energie, zaplatí v paušálním poplatku nižší částku. Podle Pavelky má Severomoravská energetika kolem 900 tisíc klientů v kategorii maloodběratelů a přibližně 100 tisíc z nich bude muset na nové opatření zareagovat. "Změny plateb se dotknou především klientů, kteří elektřinu používají třeba k vytápění domů nebo jejichž domácnosti jsou více elektrifikovány," míní Pavelka.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist