https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/severomoravska-energetika-nakoupi-elektrinu-ze-zahranici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Severomoravská energetika nakoupí elektřinu ze zahraničí

9.11.2001 10:48 | OSTRAVA (ČIA)
Z celkem čtyř nabídek zájemců o dodávky elektřiny pro rok 2002 si ve čtvrtek 8. listopadu vybírala Severomoravská energetika, a. s. (SME). Jak informoval obchodní ředitel Martin Pešat, SME přijala nabídku společnosti Entrade. K podpisu dohody dojde nejpozději 15. listopadu.
 

"Nabídnuté smluvní podmínky jsou po všech stránkách výhodnější, než dřívější nabídka levné, tzv. žluté elektřiny, od společnosti ČEZ," uvedl Pešat. "Vybrali jsme dodavatele elektřiny ze zahraničí, protože jeho nabídka byla nejen cenově konkurenceschopná, ale navíc splňovala podmínky Energetického zákona, tedy že neohrozí elektrizační soustavu, osoby a věci na území republiky, splní ekologické podmínky a elektřina bude vyrobena v oblastech, kde práva výrobců jsou přibližně stejná jako v České republice," dodal Pešat.

Firma Entrade se sídlem ve Švýcarsku je dceřinou společností americké NRG, která společně s International Power projevila vážný zájem o privatizaci elektroenergetiky v České republice. Entrade je obchodníkem na Lipské energetické burze a má svá zastoupení také v Německu a u nás.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist