https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sfdi-by-mel-dnes-vysocine-pridelit-75-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SFDI by měl dnes Vysočině přidělit 75 milionů korun

23.7.2002 10:05 | VYSOČINA (ČIA)
O přidělení 75 milionů korun povodní poškozené lokalitě na Vysočině by měl dnes rozhodnout Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI). Krajský úřad požádal o tyto finanční prostředky na odstranění škod na mostech a vozovce I/19 na Bystřicku. ČIA to dnes řekl zástupce hejtmana Vysočiny pro oblast dopravy Petr Pospíchal.
 

"Pokud fond částku schválí, budou mimořádně svoláni radní kraje, aby vyzvali dodavatele a projektanta ke zhotovení opravy ještě v letošním roce," uvedl Pospíchal. Ještě před tímto krokem ale krajský odbor dopravy a silničního hospodářství vydá ve správním řízení havarijní výměr, který bude obsahovat rozhodnutí o nařízení zabezpečovacích prací. "To podle zákona o zadávání veřejných zakázek umožní kraji Vysočina, aby byl vyzván pouze jeden zájemce a dodavatel oprav. Tím by se podstatně urychlila oprava silnice," dodal Pospíchal.

Ničivá povodeň zasáhla Bystřicko v noci z 15. na 16. července. Největší škody napáchala ve Štěpánově nad Svratkou, kde jsou poškozeny desítky rodinných domů, kilometry vozovek a popadané mosty. Jenom na opravy komunikací bude v této lokalitě podle předběžných odhadů zapotřebí zhruba 80 milionů korun. Obnova koryta řeky Hodonínky v zastavěném území bude letos stát zhruba milion korun. Dalších devět milionů má padnout v příštím roce na úpravu celého toku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist