https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sfdi-podporil-studii-tramvajove-linky-z-mostu-do-zatce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SFDI podpořil studii tramvajové linky z Mostu do Žatce

25.8.2003 19:32 | MOST (ČIA)
Studii proveditelnosti první etapy projektu tramvajové linky z Mostu do Žatce podpoří Státní fond dopravní infrastruktury. Fond na studii přispěje 400 tisíci korunami. Na projektu se též finančně podílí Hospodářská a sociální rada Mostecka a Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, který stavbu připravuje. ČIA to dnes sdělil zmocněnec vlády pro severozápadní Čechy Vlastimil Aubrecht.
 

Zvažovaná trať má propojit Most a Žatec s připravovanými průmyslovými zónami Joseph u Havraně na Mostecku a Triangle v areálu bývalého vojenského letiště u Žatce. "Vyřešit je třeba hlavně přemostění dvou údolí ve Velemyšlevsi a Žiželicích," řekl Aubrecht. Hotovou studii proveditelnosti posléze posoudí krajská rada a zastupitelstvo Ústeckého kraje. "Podle předběžných odhadů by kompletní realizace této fáze projektu přišla na dvě až tři miliardy korun. V odhadu jsou už započítané i mosty, výkupy pozemků a další doplňkové stavby," dodal Aubrecht.

Do budoucna se počítá s prodloužením spojení do příhraničních měst v Sasku. "Celý projekt by mohl mít velkou šanci získat peníze z Evropské unie, která kolejovou


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist