https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/siemens-podepsal-smlouvy-o-koupi-aktiv-ckd-ds
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Siemens podepsal smlouvy o koupi aktiv ČKD DS

8.10.2001 16:05 | PRAHA (ČIA)
Smlouvy o prodeji a koupi vybraných věcí, práv a jiných majetkových hodnot z konkurzní podstaty úpadce ČKD Dopravní systémy dnes podepsali správce konkurzní podstaty této společnosti a zástupce Společnosti kolejových vozidel, která je stoprocentní dceřinou firmou Siemens AG. ČIA to dnes sdělil tiskový mluvčí společnosti Siemens Miloš Adámek.
 

Nový vlastník v Praze-Zličíně hodlá vybudovat komplexní kompetenční centrum pro výrobu kolejových vozidel včetně vývoje a odbytu. Výrobky mají být určeny pro střední a východní Evropu a další trhy s podobnými zákaznickými požadavky a preferencemi. "Nutné modernizační investice odhadujeme na půl miliardy korun," uvedl Adámek. Nově vzniklá firma Společnost kolejových vozidel (SKV) bude v kompetenčním centru zaměstnávat 800 pracovníků.

Pro Prahu a další města plánuje SKV vyrábět vozy metra, pokračovat má výroba a modernizace tramvají typu ČKD, počítá se i s výrobou nových typů tramvají a dalších kolejových vozidel podle požadavků trhu a získaných zakázek. "Budeme se podílet také na dodávce vlaků typu Desiro, jak pro Velkou Británii, kde Siemens získal zakázku na výrobu 1200 vlaků pro příměstskou dopravu v hodnotě 2,5 miliardy eur, tak i pro další evropské země," dodal Adámek. Zároveň má SKV zajišťovat i výrobu náhradních dílů.

Podepsané smlouvy vstoupí v platnost po vkladu do katastru nemovitostí. Nyní podle Adámka probíhají jednotlivé kroky k zahájení činnosti SKV ve zličínském areálu. Německá firma se rozhodla koupit pražský závod letos v červnu, a to za 750 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist