https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/siemens-uvadi-na-trh-bateriovy-system-pro-rodinne-domy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Siemens uvede na trh bateriový systém pro rodinné domy

19.3.2019 13:56 | PRAHA (Ekolist.cz)
Velikost úložiště si může domácnost upravovat podle svých energetických potřeb.
Velikost úložiště si může domácnost upravovat podle svých energetických potřeb.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Siemens
Siemens bude od poloviny roky nabízet Junelight Smart Battery, akumulátorový lithium-iontový systém určený pro rodinné domy s vlastní výrobou z obnovitelných zdrojů. Díky systému mohou majitelé domů, které jsou vybavené například fotovoltaickými panely, hospodařit s vyrobenou energií, minimalizovat vlastní náklady na elektřinu a dlouhodobě přispívat ke snižování emisí CO2.
 

„Siemens je doma hlavně v oblasti velkokapacitních akumulačních systémů. S Junelight Smart Battery se ale zaměřujeme na zcela novou cílovou skupinu," říká Marek Smola ze společnosti Siemens. Společnost tak reaguje na rostoucí požadavky energetické soběstačnosti domácností. "Domácí úložiště budeme na tuzemském trhu nabízet od poloviny roku 2019,“ dodává Smola.

Junelight Smart Battery tvoří až šest bateriových jednotek, každá s výkonem 3,3 kWh. Systém umožňuje počet jednotek upravit podle chování spotřebitelů, a to až do 19,8 kWh. Například po připojení tepelného čerpadla nebo kvůli nabíjení elektrických vozidel. Standardní hardware Junelight Smart Battery je vybaven všemi příslušnými připojeními pro budoucí funkční rozšíření.

Junelight Smart Battery umožňuje prediktivního nabíjení a vybíjení v závislosti na prognóze výkonu fotovoltaického systému podle počasí a individuálním profilu spotřeby domácnosti. To znamená, že baterie je plně nabitá pouze v dobách s přebytkem fotovoltaické energie, čímž se minimalizují ztráty. Pomocí mobilní aplikace Junelight Smart App lze všechny energetické toky – od výroby, přes skladování, až po spotřebu a distribuci v síti – vždy sledovat v reálném čase.

Úložná skříň má plochý design a k dostání bude v bílém nebo černém provedení.

Siemens není první společnost, která bateriová úložiště pro rodinné domy nabízí. V roce 2015 Elon Musk představil svůj koncept Powerwall.

Bateriové úložiště pro rodinné domy EnergyCloud nabízí i plzeňská firma NetPro systems nebo česká společnost FitCraft Energy, která nabízí úložiště Savebox.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist