https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/silnicari-musi-prepracovat-dokumentaci-k-obchvatu-chlumcan-u-loun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Silničáři musí přepracovat dokumentaci k obchvatu Chlumčan u Loun

7.2.2018 09:00 | CHLUMČANY (ČTK)
Přípravy projektu začaly už před dvaceti lety. Nová trasa povede mimo stávající trasu silnici I/7 a je jednou z nejsložitějších mezi všemi plánovanými úseky na této spojnici mezi Prahou a Chomutovem. / Ilustrační foto
Přípravy projektu začaly už před dvaceti lety. Nová trasa povede mimo stávající trasu silnici I/7 a je jednou z nejsložitějších mezi všemi plánovanými úseky na této spojnici mezi Prahou a Chomutovem. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | andreas160578 / Pixabay
Ředitelství silnic a dálnic musí upravit dokumentaci k rozšíření obchvatu Chlumčan u Loun na dálnici D7. Ministerstvo životního prostředí vrátilo investorovi dokumentaci vlivů záměru na životní prostředí, rozhodnutí zveřejnil úřad Ústeckého kraje. Termín dokončení D7 v úseku Slaný - Chomutov se předpokládá v roce 2024.
 

Obchvat obce dlouhý zhruba 4,5 napojuje komunikaci na obchvat Loun, který se také ještě nezačal stavět. Podle původního plánu měli dělníci začít pracovat kolem Chlumčan v polovině letošního roku, teď ale musí investor nechat přepracovat dokumentaci a znovu požádat o vyjádření ministerstva k vlivu stavby na životní prostředí. Doplnit musí například i hlukovou studii.

Přípravy projektu začaly už před dvaceti lety. Nová trasa povede mimo stávající trasu silnici I/7 a je jednou z nejsložitějších mezi všemi plánovanými úseky na této spojnici mezi Prahou a Chomutovem. "V plánu je na této stavbě zářez hluboký přes 15 metrů, most na železniční trati a zhruba 270 metrů přeložky trati," včera řekl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Na trase mezi městy Slaný a Chomutov zbývá rozšířit úsek mezi Slaným a hranicí Středočeského kraje, rozšířit obchvat Panenského Týnce, rozšířit obchvat Loun a Postoloprt. Aktuálně se staví zhruba čtyři kilometry D7 u Postoloprt ve směru na Chomutov. Předpokládaný termín dokončení této etapy je letošní srpen.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist