https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/silnice-z-nove-pece-do-stozce-bude-opet-uzavrena
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Silnice z Nové Pece do Stožce bude opět uzavřena

4.1.2001 08:20 | NOVÁ PEC (ČIA)
Přísnější režim na turisticky atraktivní silnici z Nové Pece přes Černý Kříž do Stožce na Prachaticku, který začne platit v závěru května, zkomplikuje situaci autoturistům v Národním parku Šumava. Naopak změnu dozajista uvítají cyklisté a pěší turisté. "Po dvou letech provozu bude vyhledávaná silnička podél Vltavy a Studené Vltavy pro běžné motoristy znovu uzavřena. Komunikaci před nedávném ministerstvo dopravy vyřadilo ze sítě státních silnic a převedlo pod naši správu," informoval mluvčí šumavského parku Zdeněk Kantořík a dodal, že změna režimu nastane 24. května 2001. Správy parku současně otevře nové informační středisko parku ve Stožci. Převod silnice od státu správci uvítali. "Vozovku využívalo stále více cyklistů i pěších, současně přibývalo automobilů a tak narůstalo nebezpečí střetu vozidel s turisty," zdůvodnil rozhodnutí vedení parku Kantořík s tím, že omezení nebude platit vůči obyvatelům Pece a Stožce a vůči všem, kteří mezi oběma obcemi bydlí, ať již trvale nebo přechodně. Starostu Nové Pece Jana Jelena (nezávislý) sice potěšilo, že vedení parku vzalo v potaz potřeby místních obyvatel, změnou však nadšený není. "Povolení pro místní vnímám jako úlitbu, aby nekřičeli. V zásadě ale jde o upřednostnění cyklistů vůči ostatní dopravě, což není pro všechny rovné. Šťastné řešení to není ani vzhledem k velkému počtu houbařů a konečně i rybářů v této lokalitě," uvedl starosta.
 
<p>
reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist