https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/silnicni-obchvat-rakovniku-bude-drazsi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Silniční obchvat Rakovníku bude dražší

12.7.2001 17:24 | RAKOVNÍK (ČIA)
První část silničního obchvatu Rakovníku bude proti původním kalkulacím dražší. Celkové náklady na realizaci silnice vystoupí na 38,6 milionu korun. Při stavbě spojky B2 totiž odborníci odhalili nečekané zdroje podzemní vody, které by mohly na stometrovém úseku způsobit nemalé potíže.
 

"Silné vývěry spodní vody se objevily při hloubení zářezu komunikace mezi 880. a 980. metrem komunikace. Zjištění je velmi závažné a projektant proto navrhl změnu stávajícího řešení, aby výsledná stavba prošla zátěžovými zkouškami," potvrdil rakovnický místostarosta Zdeněk Nejdl.

Vedení rakovnické radnice proto souhlasilo s proplacením víceprací v celkové částce 349 400 korun bez DPH. Tuto sumu hodlá město uhradit z položek za práce, které nebyly provedeny, nebo u kterých se předpokládá, že nebudou provedeny v plném rozsahu.

Obchvat B2 bude sloužit zejména pro těžkou nákladní dopravu do průmyslové zóny a k novému expedičnímu centru společnosti Rakona.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist