https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/silny-vitr-odnesl-i-plechovou-boudu-ceskych-drah
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Silný vítr odnesl i plechovou boudu Českých drah

4.8.2001 12:41 | ÚSTÍ NAD ORLICÍ (ČIA)
Silný vítr provázející bouři, která se v noci na dnešek přehnala přes část území republiky, odnesl v Hylvátech u Ústí nad Orlicí plechovou boudu Českých drah. Její torzo museli odstraňovat z trati až přivolaní hasiči. Uvedl to dnes pro ČIA operační důstojník ústeckoorlického Hasičského záchranného sboru Jiří Číž s tím, že ve stejné obci navíc vítr odnesl střechu jedné z chalup.
 

"Celkem jsme v noci a nad ránem zasahovali šestnáctkrát, a to především kvůli spadlým stromům, které bránily v průjezdu na komunikacích," doplnil operační důstojník a dodal, že hasičům jsou i během dopoledne hlášeny podobné případy na dalších silnicích III. třídy.

Bouře způsobila škody zejména na Vysočině a v jižních Čechách, přičemž částečně byl postižen i okres Hradec Králové v oblasti kolem Nového Bydžova.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist