https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/silvestr-uvolnil-misto-hokejove-arene
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Silvestr uvolnil místo hokejové aréně

8.11.2002 20:32 | PRAHA (ČIA)
Komín Silvestr vysoký 98 metrů nechala dnes na základě nařízení stavebního úřadu odstranit firma Bestsport, která pro Sazku zajišťuje výstavbu hokejové haly. Zmizel tak jeden z posledních monumentů průmyslového areálu bývalého ČKD Lokomotivka, kde vyroste hala pro hokejové mistrovství světa v roce 2004. ČIA o tom dnes mluvčí Bestsportu Jan Vala.
 

"Pracovníci specializované firmy dnes po podrobných stavebních a ekologických měřeních provedli demolici," řekl Vala. Stavební úřad nařídil bezodkladné odstranění komínu vzhledem k hrozbě jeho zřícení.

Vala dále uvedl, že práce na staveništi budoucí multifunkční haly intenzivně pokračují. Dodavatelské firmy už vybetonovali podkladové desky, včetně drenáží. Na podkladovou desku bude položena železobetonová konstrukce, potřebná především pro obvodové zdivo a nosné konstrukce. Která firma získá zakázku na stavbu samotné haly, zatím není jasné, přestože výběrové řízení mělo být ukončeno během října. Konečné rozhodnutí podle Valy padne až ve druhém prosincovém týdnu. Vala vyloučil, že by díky tomuto zpoždění bylo ohroženo dokončení stavby v termínu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist