https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/simonovsky-chce-dale-zprisnit-kontrolu-zejmena-kamionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Šimonovský chce dále zpřísnit kontrolu zejména kamionů

19.3.2004 16:31 | PRAHA (ČIA)
Častějšími kontrolami kamionů s důrazem na jejich přetěžování a nedodržování povinných přestávek jejich řidiči chce ministerstvo dopravy reagovat na kritiku ze strany Evropské unie. Ta České republice v loňské poslední hodnotící zprávě mimo jiné vyčetla právě nedostatečný státní dozor v nákladní silniční dopravě, což prý má negativní vliv na hospodářskou soutěž v této oblasti. Ministr dopravy Milan Šimonovský to oznámil na dnešním setkání s novináři.
 

Podle jeho slov mají týmy kontrolorů z ministerstva dopravy, krajských úřadů a policie k dispozici celkem 22 mobilních kontrolních jednotek, kterými jen v únoru zkontrolovali 1230 vozidel. "V poslední době jezdí do České republiky stále více kamionů, které jsou ve špatném technickém stavu. Jejich řidiči často také nedodržují povinné bezpečnostní přestávky a dobu na odpočinek," upozornil ministr. To prý také způsobuje nekalou konkurenci pro "slušné firmy", které dodržují předpisy.

Jak dále Šimonovský uvedl, kontrolní orgány v čele s policií se také chystají na železniční přejezdy. V brzké době se údajně plánuje velká policejní akce zaměřená právě na dodržování pravidel silničního provozu v okolí železničních přejezdů. Ministerstvo dopravy ve spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic chystá na letošní rok větší zabezpečení přejezdů na silnicích I. třídy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist