https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/simonovsky-nevyloucil-zmeny-ve-vedeni-drah
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Šimonovský nevyloučil změny ve vedení drah

17.7.2002 18:13 | PRAHA (ČIA)
Získání financí na zajištění kvalitně fungující dopravně správní agendy je jednou z prvních priorit nového ministra dopravy a spojů Milana Šimonovského (KDU-ČSL). Jak dnes ministr řekl, po převzetí od ministerstva vnitra je agenda ve špatném stavu a chybí na ni téměř miliarda korun. "Známým problémem je například nedostatek formulářů a chyby v nich," uvedl Šimonovský.
 

Do konce týdne ministr plánuje odevzdat návrh kapitol týkajícících se dopravy a spojů do připravovaného programového prohlášení nové vlády. "K práci předchozího ministra Jaromíra Schlinga nemám vážnější výhrady. Považuji jeho kroky za slušný základ pro další činnost ministerstva," uvedl Šimonovský. Je však v případě potřeby připraven vyměnit některé členy vedoucích orgánů transformujících se Českých drah (ČD). "Nově vzniklá akciová společnost ČD by od svého vzniku měla fungovat s čistým štítem," uvedl ministr k současnému nedostatku provozních financí ČD, která vznikla v důsledku neuhrazení ztráty z osobní dopravy.

Ještě do konce týdne hodlá Šimonovský navštívit povodněmi postižené Blanensko, aby se informoval o vzniklých škodách a mohl ve vládě prosadit případnou mimořádnou pomoc. Ohledně celkového stavu silniční dopravy v ČR ministr uvedl, že se bude snažit získávat podstatně více finančních prostředků z příslušných fondů Evropské unie než dosud.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist