https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/skalni-mesta-chteji-do-seznamu-unesco
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Skalní města chtějí do seznamu UNESCO

5.8.2001 15:21 | TURNOV/LIBEREC (ČIA)
Podklady a dokumenty pro zpracování projektu cestovního ruchu, který bude usilovat o zařazení skalních měst Českého ráje do seznamu UNESCO, zpracovává Krajský úřad v Liberci ve spolupráci s Městským úřadem v Liberci. "Vše musí být hotovo do konce letošního roku, abychom mohli žádost předložit již v únoru 2002. Pokud se to povede, budou skalní města prvními přírodními památkami v České republice, která se na seznam UNESCO dostanou," uvedl vedoucí resortu kultury libereckého Krajského úřadu Jaroslav Zámečník.
 

Podle turnovského místostarosty Vladimíra Ecknera jsou skalní útvary Českého ráje, jako například Drábské světničky, Suché skály nebo Drábovna, ve světě ojedinělé. Nejvíce se jim podle něj podobají přírodní skály v Číně. "Nevíme, kolik bude projektová příprava stát, ale bude zřejmě finančně dost náročná. Na druhé straně by zařazení našich skal do seznamu UNESCO přispělo k rozvoji cestovního ruchu na Turnovsku," řekl Eckert.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist