https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/skaly-u-tise-budou-mit-nove-infocentrum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Skály u Tisé budou mít nové infocentrum

22.4.2001 15:26 | TISÁ (ČIA)
Nové informační středisko Správy Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce bude v květnu zřízeno v prostorách radnice obce Tisá na Ústecku, která je východiskem do vyhledávaných skalních pískovcových útvarů.
 

Starosta obce František Ritschel ČIA sdělil, že horolezci a turisté zde získají základní informace o skalních útvarech, náročnosti výstupů, dopravním spojení, možnostech stravování a ubytování v Tisé i dalších obcích nově vzniklého mikroregionu Labské skály.

Středisko má rovněž sloužit k promítání filmů a videoprogramů s přírodní, horolezeckou a turistickou tématikou. Radnice v Tisé chce provoz infocentra doplnit malou výstavní síní. Podle Ritschela bude k novinkám nastávající horolezecké sezóny patřit výcvik lezení na pískovcových skalách. Tisá si právě od turistiky a rozvoje horolezectví a cykloturistiky slibuje další rozvoj podnikání a příliv peněz do obecní pokladny.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist