https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/skoda-jaderne-strojirenstvi-ziskala-na-ukrajine-kontrakt-za-05-miliardy-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Škoda Jaderné strojírenství získala na Ukrajině kontrakt za 0,5 miliardy Kč

19.5.2004 08:57 | PLZEŇ (ČIA)
Lineární krokové pohony a řídicí elektroniku pro třetí blok Jižněukrajinské jaderné elektrárny za téměř půl miliardy korun dodá společnost Škoda Jaderné strojírenství (ŠJS). ČIA to sdělil tiskový mluvčí Škody Holding Karel Samec.
 

Zakázka má být na Ukrajinu kompletně dodána v příštím roce. Zákazníkem je NAEK Energatom, tamní obdoba tuzemského ČEZ. ŠJS navázala podpisem tohoto kontraktu na předchozí dodávky pro ukrajinské jaderné elektrárny. Loni se vrátila na tamní trh po pěti letech s lineárními krokovými pohony za více než půl miliardy pro Záporožskou jadernou elektrárnu.

ŠJS byla v dubnu letošního roku odprodána z portfolia Škody Holding. Faktický příchod nového vlastníka ruské průmyslové skupiny OMZ se uskuteční do dvou měsíců. ŠJS loni dosáhla tržeb 3,033 miliardy korun. Společnost zaměstnávala na konci letošního prvního čtvrtletí 734 lidí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist