https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/skoda-jako-prvni-z-koncernu-volkswagen-zavrsila-certifikacni-proces
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Škoda jako první z koncernu Volkswagen završila certifikační proces

17.12.2001 20:22 | MLADÁ BOLESLAV (ČIA)
Jako první v koncernu Volkswagen absolvovala společnost Škoda Auto a všechny její závody a klíčové provozy integrovaný audit v oblasti systémů řízení kvality a ochrany životního prostředí podle mezinárodních norem EN ISO 9001: 2000 a EN ISO 14001: 1996. Certifikáty získané od renomované mezinárodní auditorské firmy potvrdily, že Škoda Auto produkuje kvalitní a k životnímu prostředí šetrné automobily.
 

Certifikační osvědčení dnes v Mladé Boleslavi slavnostně převzalo představenstvo Škody Auto. Další certifikáty získali pro oblast technického vývoje odpovědný člen představenstva Wilfried Bockelmann a pro oblast prodeje a marketing odpovědný člen představenstva Detlef Schmidt. Certifikáty obdrželi také vedoucí všech tří výrobních závodů v Mladé Boleslavi, Vrchlabí a Kvasinách a rovněž vedoucí závodu na výrobu agregátů a vedoucí závodu na výrobu nářadí a přípravků.

Volker Klosowski, vedoucí jednatel společnosti RW TÜV Essen, která certifikáty uděluje, ocenil velmi dobrou přípravu společnosti Škoda Auto a všech jejích zaměstnanců na pětitýdenní certifikační proces. "Integrací systémů řízení ekologie a kvality Škoda Auto učinila další významný krok s cílem stále spokojenějších zákazníků," uvedl.

Systém ekologického řízení propojený se systémem řízení kvality zaváděla automobilka od 1. června 2000. "Předání certifikátů kvality a ekologie sice završuje jednu etapu dynamického rozvoje firmy, ale je současně výzvou k neustálé optimalizaci všech procesů, která nikdy nekončí," doplnil předseda představenstva Škoda Auto Vratislav Kulhánek.

Mezi roky 1991 a 2000 investovala automobilka 7,5 miliardy korun do oblasti životního prostředí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist