https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/skoda-konci-boj-o-zkusebni-drahu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Škoda končí boj o zkušební dráhu

15.10.2003 09:15 | PRAHA/MILOVICE (ČIA)
Po dvou letech vzdává Škoda Auto svůj záměr vybudovat za 2,5 miliardy korun zkušební dráhu v bývalém vojenském prostoru u Milovic. Jak informuje dnešní Mladá fronta, firma se rozhodla zastavit projekt kvůli tlaku obyvatel z okolí Milovic a ekologických aktivistů. A to i přes to, že do něj dosud investovala 60 milionů korun.
 

"Rozhodli jsme se projekt polygonu opustit, nelze čekat až všechny hlasy budou souhlasné," řekl mluvčí automobilky Vladimír Šulc. Plán Škodovky testovat nové modely vozů popudil obyvatele několika obcí, s nimiž pozemky, které si k tomu vyhlédla, sousedí. Odpůrcům se hlavně nelíbilo, že by podnik kvůli polygonu oplotil přes 420 hektarů půdy a lidé by ztratili přístup do lesů. Škodovce se nepodařilo přesvědčit lidi z okolí, že testovací dráha může být přínosná pro rozvoj zdevastovaného areálu.

Proti byli i zastupitelé Milovic. Obec Lipník dokonce v obraně před Škodou vydala stavební uzávěru. K protestům vyburcovali jako první ekologičtí aktivisté, kteří našli v oblasti vzácné druhy hmyzu.

Testovací areál firmy Škoda Auto se měl nacházet nedaleko obce Milovice.
Foto: Tomáš Kramár/EkoList


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist