https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/skoda-na-majetku-lesu-cr-cini-260-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Škoda na majetku Lesů ČR činí 260 milionů korun

6.9.2002 11:56 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Škody na majetku státního podniku Lesy České republiky (LČR) způsobené srpnovými katastrofálními záplavami byly předběžně vyčísleny na 260 milionů korun. ČIA o tom dnes informoval tiskový mluvčí společnosti Jan Řezáč.
 

Nejvíce poškozeny byly velkou vodou především lesní cesty, budovy a hrazení bystřin. Celková škoda by se podle Řezáče mohla ještě mírně zvýšit o poničené lesní porosty. "Zatím se nedá říci, jaký rozsah škod na lesních porostech bude. Až na jaře zjistíme, které porosty přežily," řekl ČIA Řezáč. V současné době již LČR začaly s odstraňováním povodňových škod. Likvidují se především naplaveniny v korytech bystřin a opravují poškozené cesty. "Vyjádřeno v penězích půjde letos o přibližně 80 milionovou investici," řekl Řezáč. Největší škodu živel napáchal v Jihočeském kraji, kde byly škody vyčísleny na téměř 77 milionů korun, z toho na Českokrumlovsku 31 milionů.

Státní podnik Lesy České republiky obhospodařuje přibližně 1,4 milionu hektarů lesů a také 20 tisíc kilometrů bystřin, což činí přibližně jednu třetinu všech toků v České republice. Společnost loni dosáhla obratu přibližně 4,5 miliardy korun, čistý zisk činil 560 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist