https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/skoda-praha-ocekava-dohodu-s-cez-o-platbe-za-temelin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Škoda Praha očekává dohodu s ČEZ o platbě za Temelín

6.11.2002 18:03 | PRAHA (ČIA)
Dohoda je vysoce pravděpodobná, takový je postoj Škody Praha k jednání se společností ČEZ o platbě za stavbu elektrárny Temelín. "Minulý týden nám ČEZ předložil novou nabídku, o níž nyní jednáme," řekl dnes na dotaz ČIA generální ředitel Škody Praha Jan Řičica. Ten zároveň vyloučil možnost řešení celého sporu soudní cestou.
 

Tiskový mluvčí ČEZ Ladislav Kříž potvrdil, že ČEZ nabídku směrem ke Škodě učinil. "Celková suma, jíž jsme ochotni zaplatit, rozhodně nepřesáhne 98,6 miliardy korun," řekl ČIA Kříž. Jedním z faktorů, který by podle Kříže měl přispět k rychlé dohodě mezi oběma stranami, je i tlak ze strany ministra průmyslu a obchodu Jiřího Rusnoka.

ČEZ zatím Škodě zaplatil přibližně 95 miliard korun. Suma 98,6 miliardy korun je částka, kterou označil za konečnou cenu Jaderné elektrárny Temelín bývalý ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr. Škoda Praha jako generální dodavatel stavby na konci letošního října začala požadovat půl miliardy korun za dodatečné práce spojené s úpravou zařízení na prvním a druhém bloku poté, co se na nich vyskytla řada poruch. Podle vedení ČEZ se na podobné poruchy vztahuje ze strany dodavatele záruka.

Jak v ČEZ, tak ve Škodě Praha vlastní majoritní podíl stát prostřednictvím Fondu národního majetku (FNM). Proto se do celého sporu vložil ministr Rusnok, který se snaží přimět obě strany k mimosoudní dohodě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist