https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/skupina-cez-ziskala-licenci-na-obchod-s-elektrinou-v-bulharsku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Skupina ČEZ získala licenci na obchod s elektřinou v Bulharsku

14.7.2005 19:38 | SOFIA/PRAHA (ČIA)
Bulharská Komise pro regulaci energetiky a vodárenství (DKER) udělila společnosti ČEZ Trade Bulgaria, náležící do skupiny ČEZ, licence k nákupu a prodeji elektrické energie. ČEZ Trade Bulgaria se tak stala třetí společností, která zmíněné oprávnění získala. Informoval o tom zpravodajský server South East Europe Newswire (See News).
 

Udělování licencí souvisí s nyní probíhající liberalizací bulharského energetického trhu. See News připomněl, že licenci již dříve získala státní přenosová síť NETC a dánská společnost EFT Holdings.

ČEZ převzal letos v lednu 67procentní podíly ve třech bulharských energetikách, které zásobují elektřinou kraje Sofia-město, Sofia-okolí a Pleven. Zmíněné energetiky mají celkem 1,9 milionu zákazníků, v roce 2004 prodaly 9,5 miliardy kWh elektřiny a utržily v přepočtu 11,3 miliardy korun. Nové vlastníky regionálních energetik vybrala bulharská Privatizační agentura v červenci 2004, kromě ČEZ uspěl též rakouský EVN a německý E.ON.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist