https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/skupina-vw-do-ctyr-let-prida-20-novych-elektromobilu-a-hybridu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Skupina VW do čtyř let přidá 20 nových elektromobilů a hybridů

29.2.2016 22:49 | ŽENEVA (ČTK)
Čistě na elektřinu v současnosti jezdí například jedna z verzí VW Golf
Čistě na elektřinu v současnosti jezdí například jedna z verzí VW Golf
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Skupina Volkswagen, do které patří i mladoboleslavská Škoda Auto, do roku 2020 rozšíří nabídku o dalších 20 elektromobilů a hybridů. Před zahájením ženevského autosalonu to uvedl generální ředitel Matthias Müller. V současnosti nabízí VW devět modelů na elektrický pohon.
 

"Do konce desetiletí dosáhnou elektromobily vzdálenosti přes 500 kilometrů a nabíjení bude trvat jen tak dlouho, jako přestávka na kávu. A v dlouhodobém horizontu bude auto na elektrický pohon stát méně než automobil se spalovacím motorem," prohlásil Müller. Čistě na elektřinu v současnosti jezdí například jedna z verzí VW Golf.

Volkswagen se od loňska potýká s problémy kvůli softwaru, který obchází měření emisí u jeho dieselových motorů. Podle Müllera bude letošek rokem řešení tohoto problému.

Volkswagen se chce v budoucnu zaměřit i na problematiku takzvaného autonomního řízení. Podle Müllera to bude jeden z hlavních cílů strategie skupiny do roku 2025, která právě vzniká. Podpořit by ji měla tři nová vývojová centra skupiny, která mají vzniknout v Evropě, Asii a v americkém státě Kalifornie.


reklama

 
Jan Sadílek
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist