https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/slany-chysta-obnovu-nekolika-zelenych-ploch-ma-pripravene-studie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Slaný chystá obnovu několika zelených ploch, má připravené studie

25.10.2017 05:52 | SLANÝ (ČTK)
Slaný na Kladensku chystá obnovu několika zelených ploch, má připravené studie. Práce v Lesoparku Háje už začaly, příští rok by měly pokračovat mimo jiné na tamější cyklostezce. Záležet bude na rozpočtu, město také sleduje různé dotační možnosti. Nové podoby by se měl dočkat i park u Základní umělecké školy Slaný a veřejný prostor v sídlišti Na Dolíkách. Informovala o tom manažerka rozvoje města Martina Prokešová.
 

V Lesoparku Háje dělníci opravují schodiště z Fügnerovy ulice, hotovo by mělo být ještě letos. Město na celkovou obnovu parku v hodnotě až kolem dvou desítek milionů korun žádalo letos o dotaci, v tomto případě neuspělo, práce se tedy budou dělat postupně.

"Další část, kterou bychom chtěli řešit a na kterou máme připravený projekt, rozpočet a zažádáno o dotaci, je rekonstrukce topolové cesty," uvedla Prokešová. Jde o hlavní spojovací cestu vedoucí napříč lesoparkem, čekat by ji měla oprava povrchu i rozšíření kvůli bezpečnosti chodců a cyklistů. Má se stát součástí trasy mezi Louny a Kralupy nad Vltavou. V návrhu rozpočtu se s uskutečněním prací včetně nového osvětlení a stromové aleje počítá, ještě jej musí schválit zastupitelé.

Uvažuje se také například o rekonstrukci sociálního zázemí letního kina, které v lesoparku funguje, o této investici ale ještě rozhodnuto není. V západní části lesoparku studie navrhuje vysazení ovocného sadu, protože ovocnářství má ve Slaném a okolí tradici. Počítá se i s další výsadbou včetně nově vytvořených zelených pásů, které oddělí například parkovací nebo herní plochy.

Lesopark Háje lidem slouží hlavně k procházkám a venčení psů. Město chce některé části lesoparku oživit a nabídnout lidem možnosti trávení volného času včetně sportovních aktivit, zachovány ale budou i klidové zóny.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist