https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/slany-zacne-letos-obnovovat-mestske-parky-a-zelen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Slaný začne letos obnovovat městské parky a zeleň

12.3.2016 14:02 | SLANÝ (ČTK)
Slaný začne letos obnovovat městské parky a zeleň, zaměří se na oživení zanedbaných míst. Na podobě upravených parků se budou podílet i studenti, které chce radnice oslovit při zpracování studie popisující stav zeleně ve městě. ČTK a Kladenskému deníku to řekl starosta Slaného Pavel Zálom (ČSSD).
 

Některé stromy ve městě jsou dlouhodobě neudržované, případně nemocné, a mohly by někoho zranit, pokud by spadly. V nejbližších týdnech proto začne prořezávání, protože je povoleno jen v době vegetačního klidu, která trvá do konce března. "Chceme místní zeleň proměnit spíše do parkové úpravy, přidat kvetoucí prvky a podobně," uvedl starosta. Neznamená to podle něj ale, že zeleně bude ubývat, naopak bude průběžně přibývat nová.

Město ročně na údržbu zeleně dává zhruba 800.000 korun, systém chce starosta celý předělat. U jednotlivých lokalit bude určena jejich funkce a požadovaná podoba, což podle Záloma znamená i jednání s technickými službami a změnu politiky údržby.

Mezi místa, která se dočkají proměny, patří například park Háje nebo parky poblíž in-line dráhy. Některé lokality bude třeba také vyčistit od černých skládek a dalšího odpadu.

Ve městě by letos mělo vzniknout nové dětské hřiště, na které získá Slaný dotaci 1,5 milionu korun. Místo pro hřiště bude radnice vybírat v nejbližší době, mělo by být nedaleko centra města.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist