https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/slonice-zabila-v-kralovedvorske-zoo-osetrovatele
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Slonice zabila v královédvorské ZOO ošetřovatele

5.8.2001 15:41 | DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM (ČIA)
Ke smrtelnému zranění 44letého ošetřovatele došlo v sobotu 4. srpna v zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem . Zaměstnanec ZOO aplikoval injekci nemocné samici slona, která ho nečekaně napadla a způsobila mu zranění, kterým muž podlehl. ČIA to potvrdil další ošetřovatel Pavel Moucha s tím, že věc je ve vyšetřování.
 

Podle Mouchy se jednalo o běžnou proceduru a jeho kolega neporušil platné bezpečnostní předpisy. "Nešťastná náhoda, ošetřovatel zakopl o řetěz, slonice byla nemocná, a když ucítí převahu nad člověkem, může zaútočit. O utracení slonice zatím neuvažujeme, ale víme, že pokud něco podobného jednou udělá, může to zopakovat," uvedl Moucha.

Doplnil, že vedení zahrady počítá s tím, že další procedury se slony budou zcela bezkontaktní, což v praxi obnáší, že se sloni a další větší zvířata budou před ošetřením uspávat.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist