https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/slovenska-policie-obvinila-tri-cechy-za-jizdu-na-skutrech-v-lese
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Slovenská policie obvinila tři Čechy za jízdu na skútrech v lese

9.3.2016 09:39 | BRATISLAVA (ČTK)
Slovenští ochranáři už v minulosti upozorňovali, že se množí případy, kdy řidiči motorek, čtyřkolek a sněžných skútrů svou arogantní jízdou poškozují přírodu
Slovenští ochranáři už v minulosti upozorňovali, že se množí případy, kdy řidiči motorek, čtyřkolek a sněžných skútrů svou arogantní jízdou poškozují přírodu
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Slovenská policie obvinila trojici Čechů a jednoho Slováka za to, že bez povolení jezdili na sněžných skútrech v lesích na severu země. V případě prokázání viny jim hrozí roční vězení, informovala policejní mluvčí Jana Balogová.
 

Tři Čechy ve věku 40, 43 a 49 let, jakož i 40letého Slováka zadrželi v pondělí slovenští policisté poté, co tato čtveřice jezdila na sněžných skútrech po lesních pozemcích v oblasti lyžařského a turistického střediska Martinské hole v pohoří Malá Fatra.

Podle policie muži neměli na jízdu po lesních pozemcích příslušné povolení, a porušili tak zákon o lesích. Obviněni byli z trestního činu porušování ochrany rostlin a živočichů.

Slovenští ochranáři už v minulosti upozorňovali, že se množí případy, kdy řidiči motorek, čtyřkolek a sněžných skútrů svou arogantní jízdou poškozují přírodu. Ekologové také přiznali, že jen stěží lze tyto řidiče v terénu odhalit a zadržet.


reklama

 
Adrian Bobok
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist