https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/slovenske-nevladni-organizace-zruste-post-vicepremiera-pro-integraci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Slovenské nevládní organizace: zrušte post vicepremiéra pro integraci

8.5.2001 16:28 | BANSKÁ BYSTRICA (ČIA, SITA)
Zrušení vládní funkce vicepremiéra pro evropskou integraci žádají slovenské nevládní a neziskové organizace. Premiéra Mikuláše Dzurindu o to v pondělí 7. května požádali v dopise zástupci čtyř nevládních organizací (např. Společnost přátel Země ). Podle iniciátorů dopisu by měla být problematika přístupu k Evropské unii (EU) rozdělena raději mezi jednotlivé odborné ministry, konkrétně uvádějí ministry zahraničních věcí, regionálního rozvoje a financí. Strana občanského porozumění by měla za ztracené místo ve vládě získat některou významnou parlamentní funkci.
 

Autoři dopisu upozorňují, že 20členný slovenský kabinet je v korelaci s počtem obyvatel Slovenska jeden z největších na světě, a připomínají Dzurindovi jeho slib snížit počet ministrů.

Úřad vicepremiéra zodpovědného za přípravu vstupu Slovenska do EU je uvolněný od minulého týdne, kdy premiér Dzurinda odvolal z této funkce Pavla Hamžíka. Ten čelí podezření ze zneužití fondů EU. Hamžíkův nástupce dosud nebyl jmenován.

Mezi možnými nástupci Hamžíka se nejčastěji vyskytují jména poslankyň Diany Dubovské a Márie Kadlečíkové, a předsedy parlamentního výboru pro evropskou integraci Františka Šebeje. Výkonem funkce vicepremiéra pro integraci byl dočasně pověřen vicepremiér pro legislativu Ľubomír Fogaš.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist