ČIA, SITA"> Slovenské železnice od února zdraží cestovné - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/slovenske-zeleznice-od-unora-zdrazi-cestovne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Slovenské železnice od února zdraží cestovné

26.1.2001 16:25 | BRATISLAVA (<A HREF="http://www.cianews.cz" TARGET="_blank">ČIA</A>, SITA)
V průměru o 15 % se od 1. února zvýší cena jízdného na tratích Železnic Slovenské republiky. Jak uvedl mluvčí slovenského resortu financí Peter Švec, ministryně financí Brigita Schmögnerová podepíše příslušný cenový výměr v pondělí 29. ledna.
 

Například cena časových cestovních lístků ve Vysokých Tatrách s názvem "Tatranský trojlístek" se zvýši v průměru o 13 % a cena kilometrické banky stoupne z 1500 na 1700 Sk.

Podle M. Čikovského zvýší železnice v prvním pololetí také cestovné ve spojích EuroCity a InterCity, a to na základě rozhodnutí vlády SR o deregulaci cestovného, které se vztahuje na tyto vlaky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist