https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/slovensko-oznamilo-desaty-pripad-bse
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Slovensko oznámilo desátý případ BSE

3.7.2002 13:57 | BRATISLAVA (ČIA)
Již pátý letošní pozitivní výsledek testu BSE na Slovensku zjistila v úterý 2. července slovenská Státní veterinární a potravinová správa (ŠVPS). Pozitivní vzorek byl zjištěn u šestileté krávy z domácího chovu ze Zemědělského družstva Kolta. Celkem jde již o desátý případ BSE v SR. Informoval o tom vedoucí kanceláře ústředního ředitele ŠVPS Martin Chudý.
 

Vzhledem k počtu pozitivních výsledků vyšetření skotu prováděného na Slovensku, nepovolila s platností od 4. dubna česká Státní veterinární správa až do odvolání ze Slovenska dovoz skotu, s výjimkou spermatu, embryí, vaječných buněk a nepovoluje také dovoz živočišných produktů pocházejících ze skotu, s výjimkou kůží, krve, rohů, paznehtů, srsti, mléka a výrobků z těchto surovin určených k výživě lidí. Ústřední ředitel SVS Josef Holejšovský vydal zákaz dovozu po konzultaci s ministerstvem zemědělství.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist