https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sme-poda-stiznost-proti-omezeni-dovozu-elektriny-ze-zahranici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SME podá stížnost proti omezení dovozu elektřiny ze zahraničí

3.12.2001 19:05 | OSTRAVA (ČIA)
Severomoravská energetika (SME) podá tento týden podnět Energetickému regulačnímu úřadu, aby se zabýval rozhodnutím ČEPS o omezení kapacity přenosové sítě pro dovoz elektřiny ze zahraničí a prošetřil důvody a oprávněnost tohoto rozhodnutí. ČIA o tom informovala mluvčí společnosti Sylva Vidláková.
 

SME požadovala přenos elektrického výkonu od zahraničního dodavatele v průměru za jednotlivé měsíce roku 2002 o objemu 261 MW. Uchýlila se k tomu poté, co potřebnou energii nezískala od společnosti ČEZ. Poté, co SME zveřejnila, že nakoupí elektřinu ze zahraniční, ČEPS, dceřiná společnost ČEZ, rozhodla, že kapacity potřebné na přenos energie uvolní pouze z necelé poloviny.

"Předpokládáme další dohodu s ČEPS až do plného pokrytí našeho požadavku. Pro to, abychom nasmlouvanou elektřinu dovezli, využijeme všechny právní i obchodní možnosti," uvedl generální ředitel SME Tomáš Hüner.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist