https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/smetanovo-nabrezi-bude-opraveno-do-konce-rijna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Smetanovo nábřeží bude opraveno do konce října

24.9.2002 15:30 | PRAHA (ČIA)
Opravy povodněmi poškozeného Smetanova nábřeží by měly být hotovy do konce října. Po 31. říjnu bude nábřeží po technické stránce způsobilé pro provoz tramvají i automobilů. Zda se komunikace otevře i pro individuální dopravu však závisí na rozhodnutí magistrátu. Informoval o tom dnes Pavel Čzech z Technické správy komunikací hlavního města Prahy (TSK).
 

K rekonstrukci nábřeží podle jeho slov dojde v rekordně krátkém čase. Povodně způsobily v úseku od Novotného lávky k Mánesovu mostu 200 až 300 závad. Voda z Vltavy odplavila část podloží a vytvořila řadu kaveren. Záplavy kromě toho poškodily vodovodní a plynový řád a stoku pod komunikací.

Na rekonstrukci nábřeží se kromě TSK také podílí Pražská plynárenská, Pražské vodovody a kanalizace a Dopravní podnik hlavního města Prahy (DP). DP zajistí kompletní výměnu panelů a položení tramvajových kolejí s antihlukovými a antivybračními prvky. Čzech upozornil, že příprava obdobné opravy trvá v běžných podmínkách až půl roku, zatímco při opravě Smetanova nábřeží měly všechny zmíněné subjekty pouhý týden. "A to doufám, že průzkum komunikace neodhalí další závady, které by mohly termín dokončení posunout," dodal.

Náklady na opravu nábřeží si žádná ze zmiňovaných společností netroufá odhadnout. "Ještě ani přesně nevíme, co objevíme a co bude potřeba udělat," uvedl Čzech. Podle mluvčího TSK Libora Sosnovce je termín zprovoznění nábřeží zároveň datem pro ukončení oprav všech nejvíce postižených pražských komunikací. "Opravy musíme zvládat v rekordním čase, tlak motoristů je obrovský," dodal.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist