https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/smichov-by-mel-brzy-pocitit-odlehceni-dopravni-zateze
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Smíchov by měl brzy pocítit odlehčení dopravní zátěže

11.7.2002 12:36 | PRAHA (ČIA)
Stavební práce na části Městského okruhu od Barrandovského mostu po ulici Radlickou na Praze 5 se blíží do svého závěru. Tento úsek okruhu by měl být uveden do zkušebního provozu na konci letošního října. Po jeho zprovoznění skončí dopravní omezení na Strakonické ulici mezi Barrandovským mostem a Zlíchovem. Informoval o tom dnes Odbor městského investora Magistrátu hlavního města Prahy.
 

Nový úsek je dlouhý 2,3 kilometru. Pro jeho realizaci muselo město vykoupit pozemky i s objekty ke zrušení za zhruba 320 milionů korun. Stavba také zasáhla do prostoru Českých drah. Za zbourané staré drážní objekty byly postaveny nové a vyměněny koleje v hodnotě 250 milionů korun. Celkové náklady se vyšplhaly na 1,9 miliardy korun.

Po zprovoznění tunelů Mrázovky v roce 2004 tak bude hotova polovina Městského okruhu a centrum Smíchova by mělo podle magistrátních úředníků pocítit celkové odlehčení dopravní zátěže. Dlouhodobým cílem města je vybudování ucelené sítě hlavních komunikací, a to silničního Pražského okruhu, Městského okruhu a spojující radiály.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist