https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/snemovna-chce-po-vlade-harmonogram-kroku-pro-boj-se-suchem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sněmovna chce po vládě harmonogram kroků pro boj se suchem

19.6.2020 00:42 | PRAHA (ČTK)
Poslanci STAN iniciovali mimořádné jednání Sněmovny, na němž se probíraly především zákony týkající se vody a sucha.
Poslanci STAN iniciovali mimořádné jednání Sněmovny, na němž se probíraly především zákony týkající se vody a sucha.
Sněmovna žádá vládu, aby jí do konce září předložila harmonogram příprav a plnění koncepce ochrany před následky sucha pro území ČR. Sněmovna se na tom usnesla po debatě nad zprávou vlády o ochraně klimatu. S návrhem usnesení přišel předseda klubu STAN Jan Farský. Poslanci STAN iniciovali mimořádné jednání Sněmovny, na němž se probíraly především zákony týkající se vody a sucha.
 

Farský řekl, že návrh jeho usnesení vychází ze zprávy Meziresortní komise voda - sucho za rok 2019, a je tedy v souladu s vládním materiálem, kde se píše, že harmonogram by měl být projednán ve Sněmovně i v Senátu.

Sněmovna naopak nepřijala ani jeden z návrhů Pirátů. Jejich poslankyně a předsedkyně výboru pro životní prostředí Dana Balcarová neúspěšně navrhovala například, aby Sněmovna vyzvala vládu k podpoře dlouhodobé strategie Zelená dohoda pro Evropu. Vláda měla podle jejího návrhu také podpořit cíl snížení emisí skleníkových plynů do roku 2030 o 50 procent ve srovnání s rokem 1990. Po vládě také žádala, aby do konce září předložila informace o konkrétních krocích, které chce podniknout jako reakci na klimatickou změnu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist