https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sobotni-boure-zpusobily-cd-skodu-za-vice-nez-osm-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sobotní bouře způsobily ČD škodu za více než osm milionů korun

10.7.2001 15:10 | PRAHA (ČIA)
Celkové škody na železničním zařízení a drážních vozidlech, které má za následek sobotní silný vítr doprovázený bouří s prudkými dešti a kroupami, odhadují České dráhy (ČD) předběžně na 8,171 milionu korun. Větrná bouře vyvracela stromy, které padaly na tratě a do trakčního vedení, bránily v plynulém provozu a způsobily i několik kolizí s vlaky. ČIA to dnes oznámila mluvčí ČD Martina Rousková.
 

Jak dále uvedla, k největším škodám na vozidlech došlo v depech zejména v oblasti Českobudějovicka, kde škody dosáhly 1,890 milionu korun. Vozidla byla poškozena rovněž na Labskoústecku a Lounsku.

K ještě výraznějším škodám došlo na zařízení ČD. Předběžně byly vyčísleny na 6,2 milionu korun. Plzeňsko zaznamenalo škody za 5,2 milionu korun, v Českých Budějovicích činí výše škod 900 tisíc korun. Škody na drážním zařízení vznikly i v oblasti Ústí nad Labem a Prahy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist