https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spanielsko-a-belgicko-maju-nedostatky-v-implementacii-legislativy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Španielsko a Belgicko majú nedostatky v implementácii legislatívy

8.1.2004 11:50 | BRATISLAVA (SITA)
Európska komisia požiadala Belgicko a Španielsko o splnenie nariadenia Európskeho súdneho dvora z roku 2003, ktoré sa týka ich neúspešnej implementácie zákonov Európskej únie o využívaní geneticky modifikovaných mikroorganizmov (GMM).
 

Hlavným cieľom zákonov EÚ je zabezpečiť maximálnu bezpečnosť a ochranu životného prostredia pri využívaní GMM v laboratóriách a iných uzavretých priestoroch. Legislatíva únie mala byť pôvodne implementovaná do národných legislatív do 5. júna 2000. „Som veľmi sklamaná, že Belgicko a Španielsko meškajú už viac ako tri roky so zavedením tejto smernice. Týmto ich vyzývam, aby svoje národné legislatívy prispôsobili čo najskôr,“ povedala európska komisárka pre životné prostredie Margot Wallströmová.

Dňa 13. marca 2003 bolo Belgicko a Španielsko odsúdené Európskym súdnym dvorom za nedodržanie dohodnutého termínu. Keďže odvtedy tieto krajiny neuskutočnili náležité opatrenia, Európska komisia sa rozhodla zaslať im formálne upozornenie.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist