https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/splatnost-uhrady-za-odpady-se-blizi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Splatnost úhrady za odpady se blíží

11.6.2002 18:22 | PRAHA (ČIA)
V pondělí 17. června mají Pražané poslední příležitost uhradit v řádném termínu poplatky za odpad. V hotovosti je mohou zaplatit na magistrátních pokladnách v budovách na Mariánském náměstí a na náměstí France Kafky. Občanům, kteří neuhradí částku včas, mohou úředníci podle usnesení Rady hlavního města Prahy zvýšit tento poplatek až o 50 procent. Za odpady by potom dlužník zaplatil místo 468 korun 702. ČIA o tom dnes informovala Zdena Pacáková z tiskového oddělení Magistrátu hlavního města Prahy.
 

Zároveň magistrátní úředníci doporučují provést platbu bezhotovostním stykem nebo složenkou. Kontrolou se zjistilo, že ne všichni obyvatelé Prahy složenku obdrželi. Všichni mají možnost zaplatit bankovním převodem na číslo účtu 150017-5157998 a jako specifický symbol uvést své rodné číslo. Na všech poštách jsou také k dispozici poštovní poukázky typu A, které je rovněž možné použít.

Pro velký zájem Pražanů o platby v hotovosti magistrát zvýšil počet pokladen na osm, ale i tak se zde tvoří fronty. K podobným situacím od příští roku zřejmě docházet nebude. Parlament totiž schválil novelu zákona o odpadech, která obcím umožní návrat k osvědčené platbě "za popelnici". Tuto novelu iniciovalo město Praha, protože způsob nynější plošné platby pro magistrát znamená nárůst byrokracie, finančních nákladů a nemotivuje k třídění odpadu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist