https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spolchemie-musi-vybudovat-podzemni-zasobniky-propylenu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Spolchemie musí vybudovat podzemní zásobníky propylenu

4.1.2004 13:10 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Podzemní zásobníky propylenu musí v lokalitě Ovčí vrch vybudovat ústecká Spolchemie. Mluvčí společnosti Zdeněk Rytíř odhadl objem investice až na 100 milionů korun. Se zahájením stavby vedení firmy počítá v příštím roce.
 

Podle mluvčího ústecké radnice Milana Knotka si město nechalo vypracovat bezpečnostní zprávu, ze které vyplývá, že současné nadzemní zásobníky propylenu na Ovčím vrchu patří k nejrizikovějším provozům ve Spolchemii.

V současnosti probíhá ve Spolchemii výstavba nového provozu na výrobu nízkomolekulárních epoxidových pryskyřic za zhruba 750 milionů korun. Nový objekt má být dokončen letos na podzim. V roce 2005 chce Spolchemie za 300 milionů korun postavit novou výrobnu alkydů a polyesterů.

Spolchemie dosáhla za první pololetí loňského roku zisku ve výši dvou milionů korun. Chemická společnost zaměstnává zhruba 11 000 lidí a prostřednictvím České finanční je jejím majoritním vlastníkem stát.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist