https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spolecnost-lidl-uhradi-novou-zelen-v-melniku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Společnost Lídl uhradí novou zeleň v Mělníku

28.10.2001 13:12 | MĚLNÍK (ČIA)
Povolení k vykácení všech stromů před prodejnou Auto Mělník v Mladoboleslavské ulici získala společnost Lídl, která zde vybuduje nový potravinový supermarket. "Celkem firma vykácí 17 jasanů ztepilých a tři topoly kanadské, dále devět topolů černých v aleji za autosalonem," uvedl pro ČIA vedoucí odboru životního prostředí mělnické radnice Ctirad Mikeš.
 

Kácení povede k ekologické újmě v této lokalitě. Odborníci vyčíslili škody na 1,3 milionu korun. Podle usnesení Zastupitelstva města Mělníka proto musí investor tuto částku převést na účet města s tím, že všechny prostředky budou vloženy do nového ozelenění celé lokality a ošetření všech topolů černých v aleji. "Z odborného posudku vyplývá, že se jedná o stromy, jejichž zdravotní stav je velmi špatný a během 10 let by bylo nutné provést zásadní obnovu," informoval Mikeš.

Projektová dokumentace předpokládá výsadbu dvou řad buku červeného, který splňuje požadavek vysoké odolnosti proti plynným a pevným imisím a z estetického hlediska patří mezi stromy s efektními listy, zejména pro své výrazné zbarvení. Vysazeny budou i keře, které tvoří podsadbu stromů. "Celkem bude vysazeno 23 buků a 310 keřů tří druhů. Ošetřením topolů černých v aleji za autosalonem se vytvoří podmínky pro zpřístupnění aleje veřejnosti," dodal Mikeš. Veškeré práce spojené s výsadbou a ošetřením stromů by měly být dokončeny do konce listopadu letošního roku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist