https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spolecnost-metakov-zkomplikovala-dostavbu-dalnicniho-obchvatu-plzne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Společnost Metakov zkomplikovala dostavbu dálničního obchvatu Plzně

16.11.2001 17:22 | PLZEŇ (ČIA)
Společnost Metakov ze Starého Plzence neprodala své pozemky ležící na trase budoucího dálničního obchvatu Plzně investorovi stavby Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a den před podpisem smlouvy je převedla na fyzickou osobu. Jedná se přitom o poslední pozemky na úseku Černice - Ejpovice, které se investorovi dosud nepodařilo odkoupit. Podle náměstka plzeňského primátora Petra Otáska je nyní ohrožena stavba obchvatu v tomto úseku, která měla být zahájena 23. prosince.
 

Vedení města Plzně i ŘSD postup staroplzenecké firmy překvapil. "Důvody rozhodnutí majitele neznáme, hodláme postupovat co nejtvrdším způsobem, abychom pozemky dostali. Děláme všechno proto, abychom základní kámen položili Plzeňákům pod stromeček," prohlásil dnes Otásek.

Pokud dojde k rychlé dohodě s majitelem posledního nevykoupeného pozemku a stavba začne ještě letos, mohla by být dálnice v úseku Černice - Ejpovice průjezdná alespoň ve dvou pruzích už v červnu 2003. Ve stejném roce má být dokončen i rozestavěný úsek obchvatu mezi Sulkovem a Útušicemi. Kdy se podaří získat všechny potřebné pozemky a postavit nejproblematičtější, střední úsek dálnice u vrchu Valík, zatím není jasné.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist