https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spolecnost-rema-system-a.s.neceli-zadnym-zalobam-kvuli-financim-provozovatelu-solaru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Společnost REMA Systém, a.s. nečelí žádným žalobám kvůli financím provozovatelů solárů

9.6.2022 09:20 (REMA Systém)
Mísa z recyklovaného elektroodpadu
Mísa z recyklovaného elektroodpadu
Zdroj | REMA Systém
Dne 9. května 2022 byl uveřejněn na stránkách ekolist.cz článek s titulkem "Kolektivní systém REMA čelí žalobám kvůli financím provozovatelů solárů". Pod označením Kolektivní systém REMA si čtenář představí i společnost REMA Systém a.s., která je rovněž, jako v článku uvedená společnost REMA PV Systém, a.s., kolektivním systémem, ale jde o odlišnou a samostatnou právnickou osobu. Autor článku tak ve vztahu ke společnosti REMA Systém, a.s. uvedl nepravdivé informace o tom, že kolektivní systém REMA čelí žalobám kvůli financím provozovatelů solárů a že se někteří provozovatelé solárních elektráren obávají toho, že z kolektivního systému bylo vyvedeno téměř 250 milionů korun. Dále autor článku uvedl, že z veřejně dostupných účetních rozvah firmy je patrné, že od roku 2018 jsou peníze přesouvány do kapitoly dlouhodobých pohledávek a případ řeší Ministerstvo životního prostředí.
 
Společnost REMA Systém, a.s. nečelí žádným obavám či snad žalobám souvisejícími s financemi provozovatelů solárů. Vůči REMA Systém, a.s. nevedou provozovatelé solárů ani jiné osoby soudní řízení, kterého by se, i jen okrajově, mělo týkat vyvedení 250 miliónů korun (či jiné částky).

Společnost REMA Systém, a.s. rovněž na svých účtech od roku 2018 nikterak nepřesouvala peníze do kapitoly dlouhodobých pohledávek a uvedené jednání tak ani neřešilo a řešit nemohlo Ministerstvo životního prostředí.

REMA Systém, a.s.
reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist