https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spolecnost-rema-vyhlasila-soutez-pro-firmy-ve-sbirani-elektroodpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Společnost REMA vyhlásila soutěž pro firmy ve sbírání elektroodpadu

13.6.2023 19:38 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Hugo Charvát / Ekolist.cz
Společnost REMA Systém vyhlásila sběrovou soutěž pro podniky zapojené v projektu Zelená firma, který letos slaví 15 let fungování. Firmy mohou od června do října letošního roku sbírat odpadní elektrozařízení a přenosné baterie či akumulátory. Společnost následně odmění tři vítěze, kteří nasbírají nejvíce odpadu, informovala o tom na svém webu.
 

"Cílem sběrové soutěže je motivovat firmy k aktivnímu zapojování svých zaměstnanců do odevzdávání vysloužilého elektra. Díky tomu mohou společnosti aktivně rozvíjet své odpovědné chování a podpořit ochranu životního prostředí,“ řekl Petr Kubernát ze společnosti REMA Systém.

Vítězové soutěže obdrží finanční odměnu v podobě voucheru na nákup elektroniky ve výši 50 000, 30 000 a 20 000 korun, kterou mohou podle pořadatelů využít podle svého uvážení.

Projekt Zelená firma je určený pro podniky, které sídlí v Česku, zapojit se mohou bezplatně. Firma jim následně nabízí možnost svozu malého i objemného elektroodpadu. Cílem projektu je podpořit odpovědné chování společností, efektivní recyklaci vysloužilých elektrospotřebičů a udržitelný přístup. Projekt vznikl v roce 2008, za dobu jeho fungování se do něj zapojilo zhruba 28.000 firem.

"Svoz probíhá zcela zdarma, což znamená nemalou úsporu financí. Projekt šetří i firemní administrativu, protože probíhá v režimu zpětného odběru, a firma tak nemusí vést evidenci odpadu ani ho neuvádí v ročním Hlášení o produkci a nakládání s odpady. Při každém svozu také automaticky vygenerujeme potvrzení o ekologické likvidaci," řekl Kubernát.

Společnost REMA Systém zabezpečuje recyklaci odpadů elektrických a elektronických zařízení. Kromě firem spolupracuje i se školami, obcemi nebo veřejností. Češi loni odevzdali přes 27 000 tun vysloužilých elektrozařízení prostřednictvím sběrné sítě společnosti, což představuje stejnou hmotnost jako 120 pražských Petřínských rozhleden. Zároveň jde o rekordní výsledek.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist